Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

 

 

 

 

×

Fout

The CEGCore2 library could not be found.

 

 zwanger1bevallen1kraamtijd1borstvoeding1

  

 

Kraamtijd

De kraamverzorgende komt de eerste 8 dagen na de bevalling bij je thuis. Als je thuis bevallen bent, is de kraamverzorgende er al. Ze heeft dan de verloskundige geassisteerd bij de bevalling en jou ondersteund. Als je borstvoeding geeft helpt ze je met het aanleggen van de baby. Verder lig je heerlijk fris met je kindje in een schoon bed. Als je in het ziekenhuis bevallen bent komt je kraamverzorgende direct bij thuiskomst of net daarvoor.

Tijdens de inschrijving, de intake of het persoonlijk kennismakingsgesprek is er alle gelegenheid om jouw specifieke wensen kenbaar te maken. Wij leveren zorg op maat. Jouw wensen zijn het uitgangspunt hiervoor.

 

Wat kun je van je kraamverzorgende verwachten bij volledige zorg?

Een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden van de kraamverzorgende bestaat uit het geven van voorlichting en instructie omtrent de verzorging van de baby en jezelf. Zo kun je na de kraamtijd vol zelfvertrouwen zelf zorgen voor je pasgeboren kindje. Ook doet zij de dagelijkse verzorging van en controles bij jou en de baby. Ze geeft hulp bij en voorlichting over de (borst)voeding en verzorgt de dagelijkse huishoudelijke werkzaamheden. Ook begeleidt ze het gezin bij het vader of moeder zijn en bij het broertje of zusje zijn.

 

  

 

 

Wijkkraamzorg

Als je ervoor kiest de minimale zorg af te nemen, dan heet dat wijkkraamzorg (24 uur in 8 dagen). De kraamverzorgende zal assisteren bij de bevalling of komen

wanneer je thuiskomt uit het ziekenhuis. Haar taak bestaat dan uitsluitend uit begeleiding en verzorging van moeder en kind, het geven van voorlichting en instructie en het doen van de medische controles.

Het is daarom erg handig, misschien zelfs noodzakelijk, om in dit geval nog iemand anders  in huis te hebben die ook de zorg voor de overige gezinsleden, de huishouding en het ontvangen van bezoek op zich neemt.

  

Kraamzorg en mantelzorg

Kraamzorg houdt dus in dat moeder en kind thuis de verzorging, begeleiding en ondersteuning krijgen die nodig is. De mensen die kraamzorg geven zijn daar speciaal voor opgeleid.

Kraamzorg is gemiddeld 6 uur per dag, daarom gaat kraamzorg hand-in-hand met mantelzorg. Jij bent zelf verantwoordelijk voor het regelen van die mantelzorg. Met mantelzorg bedoelen we hulp die wij vrijwillig aan elkaar geven en die we krijgen van de partner, huisgenoten, oma, opa, de buren etc. Het is ontzettend handig als er mensen zijn die kunnen helpen met de boodschappen of de kinderen ophalen van school, maar ook een lekkere pan soep helpt jullie als kersverse ouders geweldig!